Friday, October 18, 2013

Στο ΑΤΜ... για γάλα

Η νέα μόδα στη Λάρισα είναι τα ΑΤΜ γάλακτος. Η ιδέα ανήκει στον Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής Θεσσαλίας – Πιερίας «ΘΕΣγάλα ΠΙΕς». 

Η ιδέα είναι καινοτόμος για την ελληνική αγορά και η ανταπόκριση από τους καταναλωτές μεγάλη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας. Τα ΑΤΜ αδειάζουν λίγες ώρες μετά τον ανεφοδιασμό τους και παρατηρούνται και ουρές. Τα προβλήματα αυτά, που μάλλον είναι αποτέλεσμα της ανάγκης των καταναλωτών για ποιοτικό γάλα σε ανταγωνιστική τιμή, υπόσχονται ότι θα ξεπεραστούν σύντομα και σίγουρα δεν πρέπει να επισκιάσουν μια πολλή καλή κίνηση. 

Η καινοτομία αυτή δεν είναι η μοναδική. Ρίχνοντας μια ματιά στην ιστοσελίδα του συνεταιρισμού θα δούμε πολλές άλλες, αφανείς στον καταναλωτή, καινοτομίες όπως: 
  1. Σύστημα διασφάλισης της ποιότητας του γάλακτος
  2. Συμβολαιακής παραγωγής 
  3. Μαζική προμήθεια ζωοτροφών και άλλων πρώτων υλών
  4. Γενετική Βελτίωση του ζωικού κεφαλαίου 

Γενικά, ο τρόπος λειτουργίας του συνεταιρισμού είναι πολύ διαφορετικός από τους «παραδοσιακούς» συνεταιρισμούς που έχουμε συνηθίσει, και η Ελλάδα χρειάζεται τέτοιου είδους καινοτομίες, οι οποίες θα πρέπει να αναδεικνύονται

Δεν θέλω να σταθώ όμως σε αυτό. Αυτό που μου έκανε πιο μεγάλη εντύπωση είναι ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ. του συνεταιρισμού, Θανάσης Βακάλης, έχει αποφοιτήσει από την ιατρική και ασχολείται επαγγελματικά με την αγελαδοτροφία. 

Και το αναφέρω αυτό για όλους αυτούς που σπούδασαν κάτι αλλά ο επαγγελματικός τους προορισμός, είτε από ανάγκη, είτε από επιλογή είναι διαφορετικός. Αν έχεις όρεξη και όραμα μπορείς να πετύχεις σε κάθε τομέα. 

Υ.Γ. 1: Μια πρόταση προς τους υπευθύνους είναι η ενημέρωση του κοινού για το πότε υπάρχει γάλα μέσω εφαρμογής στο κινητό. Θα γλιτώσει από κάποια χιλιόμετρα αρκετούς από εμάς. 

Υ.Γ. 2: Το blog (μάλλον) θα επαναλειτουργήσει μετά την αποτυχημένη προσπάθεια πριν 3 χρόνια

No comments: